Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   ONG-işti de la Chişinău în…

ONG-işti de la Chişinău în Parlamentul României

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Viorel Badea a avut o întâlnire, astăzi, 18 noiembrie a.c., cu o delegaţie a reprezentanţilor unor ONG-uri din R. Moldova în vederea familiarizării acestora cu modul de lucru al Parlamentului României, întâlnire care s-a realizat cu sprijinul Institutului pentru Politici Publice.

La această întrevedere au participat reprezentanţi ai următoarelor ONG-uri din Republica Moldova: Fundaţia Est Europeană Moldova, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”, Consiliul Naţional pentru Participare, Asociaţia pentru Democraţie Participativă, Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi A.O „Promo LEX”.

Principalele teme luate în discuţie, în cadrul întrevederii au fost modul de lucru al parlamentarilor în relaţie cu organizaţiile neguvernamentale şi maniera în care această relaţie a evoluat în ultimii ani dar şi rolul pe care îl au, în general, structurile societăţii civile în informarea cetăţenilor despre activitatea aleşilor.

Preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a reiterat faptul că un element foarte important pentru o bună colaborare cu ONG-urile este comunicarea permanentă cu acestea, constituirea de proiecte şi strategii împreună cu reprezentanţii ONG-urilor pentru atingerea obiectivelor propuse.

Senatorul Badea a subliniat necesitatea măririi numărului de parlamentari care să-i reprezinte pe românii din diaspora, luând în considerare posibilitatea introducerii în Parlamentul R. Moldova a unui număr de parlamentari care să-i reprezinte pe cetăţeni ai  R. Moldova, rezidenţi în străinătate.